Světoznámý dezert Pavlova pro balerínu Annu Pavlovu už asi zkoušel každý, pro mě to byla premiéra. No a jak se ukázalo... všechny jsem oslnila. :) Příjemná nakyslá chuť ovoce s kombinací sladkého korpusu si zamiluje každý.
CO POTŘEBUJEŠ:
150 ml bílků z cca 4 vajec
220 g moučkového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžíce bílého vinného octa
špetka soli
NA OZDOBENÍ:
250 ml smetany ke šlehání
dužina ze 4 plodů maracuji
1 zralé mango nakrájené na kostičky
- Do bílkům jsem přidala špetku soli a vše jsem vyšlehávala do hustého sněhu. Za stálého šlehání jsem po lžících postupně přidávala cukr, to vše při nejvyšší rychlosti. Následně prosátou škrobovou moučku a nakonec ocet.
- Připravené těsto jsem navršila na pečící papír do tvaru kolečka (já vytvořila jedno velké a dvě malé). Po okrajích by mělo být těsto vyšší než uprostřed, to aby šlehačka s ovocem lépe držela.
- Troubu jsem předehřála na 150 °C, ale pekla jsem korpus na 120 °C po dobu 80 minut. Je to spíš takové sušení.
- Po upečení jsem korpus nechala vychladnou v troubě. Teplota pečení je orientační, každá trouba peče jinak, takže je potřeba zkoušet. Pavlova by měla zůstat po upečení bílá, na povrchu křupavá a uvnitř vláčná.
- Na vychladlý korpus jsem nakladla ušlehanou šlehačku bez cukru, pak pokladla mango a nakonec jsem vše zakápla maracujou. Je lepší dort podávat hned. Jinak korpus bez šlehačky vydrží 2 dny.
Vyzerá úúúžasne. Pavlovu som ešte neskúšala... :-)
OdpovědětVymazatJá se na ni chystám už asi půl roku, ale zatím jsem se neodhodlala. Vypadá úžasně a asi ji co nejdříve konečně vyzkouším udělat
OdpovědětVymazatJe potřeba dobrý šlehač a trpělivost ;)
VymazatAni já jsem zatím nezkoušela, protože mě nikdy moc nelákal..až do dnešního rána, kdy jsem narazila na tenhle tvůj:)
OdpovědětVymazatVypadá to dobře :)
OdpovědětVymazathttp://www.style-and-smile15.blogspot.cz/
Nechybí tam ještě lžička vanilky? Někdy mám pocit, že bez ní ty bílky mají jakousi "pachuť"... Jinak dezert je to víc jak lahodný. Dělám ho pravidelně :-)
OdpovědětVymazatKoukala jsem na různé recepty, někdo jí dává někdo ne, já jí zkusim dát příště ;) Díky T.
VymazatKrásna, a s tým mangom a maracujou musela byť úžasná! :) ja som sa raz o ňu pokúšala, ale netuším, čo bolo zle, zvrchu bola nádherná, ale zospodu úplne surová :( samozrejme, že keď som ju chcela otočiť a dopiecť z druhej strany, tak sa mi rozpadla. Ďalšie pokusy som vzdala. Piekla si klasicky konvekčným ohrevom, alebo teplým vzduchom?
OdpovědětVymazatNo já pavlovu pekla horkovzdušnou troubou. Je možné, že si ji pekla příliš rychle a nebo na více stupňů? Nevim, bohužel každá trouba je jiná. :-/
VymazatFood porn! Mas to vzdy tak nadherne naaranzovane a nafocene!
OdpovědětVymazatTo je tak krásné! Na pavlovu jsem se zatím neodhodlala, mám strach, že se mi to celé rozteče a neupeče...ale toto je skvělá motivace :)
OdpovědětVymazatNádhera, o víkendu se ní chystám :) myslíš, že bych mohla ten moučkový cukr něčím nahradit?
OdpovědětVymazatMůžeš dát i cukr krystal, ale musí se dobře rozpustit. Možná bych ten cukr dávala už dřive, než se bílek ušlehá. Držim palce :)
Vymazatcanada goose outlet store
OdpovědětVymazatmichael kors outlet online
celine bags
instyler max
polo outlet
abercrombie outlet
cheap oakley sunglasses
michael kors outlet online
oakley sunglasses
louis vuitton outlet
ralph lauren outlet
ralph lauren uk
cheap rolex watches
christian louboutin shoes
michael kors outlet online
ray ban sunglasses
mihchael kors outlet online sale
ray ban outlet
ray bans
cheap toms
sunglasses oakley
nike running shoes for women
p90x
ugg outlet
cheap rolex watches
abercrombie & fitch new york
hollister clothing
ugg boots outlet
louis vuitton outlet
ray ban sunglasses
tory burch outlet online
ray ban sunglasses
coach factory outlet
nike free 5.0
toms outlet
coach outlet online
ugg boots
mulberry uk
louis vuitton purses
louboutin
2016302yuanyuan
Tento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazatTento komentář byl odstraněn autorem.
OdpovědětVymazat