Už se začíná oteplovat a já vymýšlím nějaké lehčí večeře, tento salát zaručeně stojí za to a určitě se vám bude hodit na nějaké to první grilování. Měla jsem možnost ochutnat redukci Kalamata, která má příjemnou nasládlou chuť a hezky se doplňuje s limetkou.
CO POTŘEBUJEŠ:
1 zralé avokádo
asi 300 g vařených bílých fazolí - preferuji ty větší
1 červená cibule
štáva z limetky
1 konzerva tuňáka
hrst nasekané hladké petržele
3 lžíce olivovýho oleje
čerstvě namletý pepř
malá chilli paprička
Kalamata - redukce s pomerančem a citronem
- Den namočené fazole jsem uvařila do měkka a scezené nasypala do mísy.
- Avokádo jsem překrojila na půl vyndala pecku a pomocí lžíce jsem ho vyloupla ze slupky a nakrájela na plátky.
- Do mísy jsem přidala nakrájenou cibuli na klínky, nasekanou petrželku a nakrájenou chilli papričku. Všechny ingredience jsem hojně pokapala limetovou šťávou, olivovým olejem, opepřila a dochutila pomerančovou redukcí Kalamata, asi tak dvě lžíce. Salát jsem dobře promíchala.
- Nakonec jsem scedila konzervu tuňáka a posypala tím hotový salát.
Tak jsem zkusila. Salát bez salátu moc nedělám :-) , ale tenhle byl moc dobrý. Sice s malými fazolky a bílou cibulkou (pro červenou cibuli se mi prostě běžet nechtělo), ale dobrý. Místo Kalamata stačilo zastříknout šťávou z pomeranče a taky z citrónu. Pomeranč tomu dal takový šmak. Taaakže nebyl to úplně originál jako je v receptu avšak moc děkuji za inspiraci. Určitě ještě ještě zopakuju (a možná tentokrát i s červenou cibulí ;-) ). díky
OdpovědětVymazatTo jsem ráda, já se recepty také inspiruji, tak jste to udělala určitě bezvadně ;)
VymazatDěkuju T.
Ahoj. Aj ja som skusila. Namiesto fazule som dala trochu ciernej sosovice a trochu quinoa. Mozem doporucit, fantasticke, dakujeme za nevsednu veceru :)
OdpovědětVymazatJanette
Quinou a černou čočku taky miluju. Dobrá kombinace!!
Vymazata3u36l2f40 r6c28y4h16 r1g61x2t56 j7x69k9y63 g7t50e4o28 d5h70a1y45
OdpovědětVymazat