pondělí 13. dubna 2015

BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK

 
Před Velikonocemi jsem pekla tento chlebíček, je to taková klasika, která ale vůbec neurazí. Ovšem nejlepší je, když mi u toho asistuje naše psice Chillinka a já doufám, že nic nesežere.
 
CO POTŘEBUJEŠ:
 
4 vejce
150 g hladké mouky
120 g změklého másla
150 g cukru moučka
třičtvrtě pytlíčku kypřícího prášku
 
hrst kandované citronové kůry
hrst rozinek namočené v rumu
kousek másla na vymazání formy
trochu mouky na vysypání formy
 
100g čokolády na vaření - na polití hotového chlebíčku
 
  1. Bílky jsem oddělila od žloutků. Změklé máslo s cukrem a žloutky jsem utřela do pěny. Přidala jsem rozinky a kandované ovoce.  Dále jsem přimíchala prosetou mouku s kypřícím práškem. Ušlehané bílky jsem přidala do těsta a opatrně jsem je postupně vmíchála.
  2. Chlebíčkovou formu jsem vymazala máslem a vysypala moukou. Těsto jsem nalila do formy a vložila do předehřáté trouby na 160 °C a pekla jsem ho 45 minut.
  3. Po vychladnutí jsem chlebíček polila rozehřátou čokoládou a ozdobila arašídy v cukru.
 

6 komentářů:

  1. Ach, biskupský chlebíček, má láska <3 Za mě tedy bez rozinek, ale klidně místo nich dvakrát víc kandovaného ovoce .)
    eklekticka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Přidávám se k zamilovaným do biskupského chlebíčku. Díky za tip na víkendovou dibrotu :-)
    siraelxy.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Hodně podobnou fenečku JRT máme taky :) Ta naše by asi ochutnávala.
    Musím si pochválit jedlé květináče, opravdu se mi povedlo zmást návštěvu - mysleli si, že je to máta v květináči :)
    Takže ještě jednou díky za inspiraci.
    Věra

    OdpovědětVymazat
  4. Hodně podobnou fenečku JRT máme taky :) Ta naše by asi ochutnávala.
    Musím si pochválit jedlé květináče, opravdu se mi povedlo zmást návštěvu - mysleli si, že je to máta v květináči :)
    Takže ještě jednou díky za inspiraci.
    Věra

    OdpovědětVymazat