Před Velikonocemi jsem pekla tento chlebíček, je to taková klasika, která ale vůbec neurazí. Ovšem nejlepší je, když mi u toho asistuje naše psice Chillinka a já doufám, že nic nesežere.
CO POTŘEBUJEŠ:
4 vejce
150 g hladké mouky
120 g změklého másla
150 g cukru moučka
třičtvrtě pytlíčku kypřícího prášku
hrst kandované citronové kůry
hrst rozinek namočené v rumu
kousek másla na vymazání formy
trochu mouky na vysypání formy
100g čokolády na vaření - na polití hotového chlebíčku
- Bílky jsem oddělila od žloutků. Změklé máslo s cukrem a žloutky jsem utřela do pěny. Přidala jsem rozinky a kandované ovoce. Dále jsem přimíchala prosetou mouku s kypřícím práškem. Ušlehané bílky jsem přidala do těsta a opatrně jsem je postupně vmíchála.
- Chlebíčkovou formu jsem vymazala máslem a vysypala moukou. Těsto jsem nalila do formy a vložila do předehřáté trouby na 160 °C a pekla jsem ho 45 minut.
- Po vychladnutí jsem chlebíček polila rozehřátou čokoládou a ozdobila arašídy v cukru.
Ach, biskupský chlebíček, má láska <3 Za mě tedy bez rozinek, ale klidně místo nich dvakrát víc kandovaného ovoce .)
OdpovědětVymazateklekticka.blogspot.cz
ach, havinko, má láska...:))
VymazatPřidávám se k zamilovaným do biskupského chlebíčku. Díky za tip na víkendovou dibrotu :-)
OdpovědětVymazatsiraelxy.blogspot.cz
.....dobrotu....
VymazatHodně podobnou fenečku JRT máme taky :) Ta naše by asi ochutnávala.
OdpovědětVymazatMusím si pochválit jedlé květináče, opravdu se mi povedlo zmást návštěvu - mysleli si, že je to máta v květináči :)
Takže ještě jednou díky za inspiraci.
Věra
Hodně podobnou fenečku JRT máme taky :) Ta naše by asi ochutnávala.
OdpovědětVymazatMusím si pochválit jedlé květináče, opravdu se mi povedlo zmást návštěvu - mysleli si, že je to máta v květináči :)
Takže ještě jednou díky za inspiraci.
Věra