úterý 14. února 2012

AFTER EIGHT BROWNIES


 

 

 

 
Bleskovka pro zamilované i nezamilované. Budete mít svěží dech a v bříšku jako v pokojíčku. :)


CO POTŘEBUJEŠ:
After Eight čokolády asi 16 kousků
200g másla
115g čokolády o obsahu kakaa 70%
170g cukru- já všude používám hnědý cukr
4 vejce
kapku vanilkové esence
140g Hladké mouky
špetku soli

  1. Troubu jsem si předehřála na 180°C. Čtvercovou formu o délce 22cm.  jsem si vymazala máslem a vysypala moukou.
  2. Do hrnce jsem si dala rozpustit máslo a kousky nalámané čokolády( After Eight ještě ne!). Zahřívala jsem na středně silném ohni, jakmile se máslo začalo rozpouštět začala jsem směs míchat.
  3. Nasypala jsem cukr a chvilku promíchala. Pak jsem směs vlila do misky a 10 minut nechala vychladnout. Za stálého šlehání jsem pomalu přidávala vejce a vanilkovou esenci.
  4. V jiné nádobě jsem si smíchala mouku se solí. kterou jsem pak přidala do rozpuštěné čokolády. Vše jsem důkladně promíchala a polovinu čokoládového těsta jsem nalila do formy. After Eight čokolády jsem pokladla  rovnoměrně do formy a zalila zbytkem těsta. Vše jsem pekla 25 minut.
    Abychom zjistili, zda je těsto upečené, zatřeseme formou. Těsto se nesmí pohnout, ale pokud do něj zapíchneme špičku nože, nesmí zůstat suchá.


24 komentářů:

  1. After eight - to jsou takové ty čtverečky s mentolovou náplní?
    Zní to skvěle! miluju brownies

    OdpovědětVymazat
  2. Jé, hned bych si dala, vypadá to skvěle! :)

    OdpovědětVymazat
  3. podarili sa ti uuuuzasne! presne si mi trafila do chuti, toto je podla mna najlepsie sladke jedlo na svete!!! ja tiez peciem pepermintove brownies a zakazdym sa idu o ne vsetci pobit:-D http://anetagoesyummi.blogspot.com/2010/12/pepermintove-brownies-za-21-rokov-mojho.html

    OdpovědětVymazat
  4. oo bože to mi nedělej:P vždycky jsem je chtěla zkusit, tak se do toho asi o víkendu pustím..vypadají tak nádherně:)

    OdpovědětVymazat
  5. Anetka: To jsem moc ráda, jinak tvoje verze brownies taky dost dobrá!!!! Díky T.

    OdpovědětVymazat
  6. krásnej překrásnej blog a rozhodla jsem se, že postupně všechno od tebe uvařím (zatím žádná kuchařka nejsem, ale čekámem miminko a musím trénovat) začnu sice až na jaře až se přestěhujem a budu mít normální sporák a troubu a už se prostě nemůžu dočkat - a manžel ještě víc :-D moc děkuji za inspiraci

    OdpovědětVymazat
  7. Jééééééé, tak to je moc milé. Myslím si, že na začátku ani nebudeš mít moc času, ale držim palce. Díkydíkydíky Tereza

    OdpovědětVymazat
  8. Vypadá to výborně, taky to musím zkusit upéct i když žádná kuchařka moc nejsem :) Smím se ještě zeptat, kde se dá sehnat ta čokoláda? Slyším o ní prvně :)

    OdpovědětVymazat
  9. Doumie: Tu čokoládu určitě znáš, jen si jí nemůžeš třeba vybavit. Koupíš jí skoro všude v obchodě nebo zde http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=after%20eight&m=f
    Jinak recept je jednoduchý, tak to určitě zvládneš :) díky Tereza

    OdpovědětVymazat
  10. To je jak naschvál, brownies miluju a tuhle mátovou čokoládu nesnáším. Zajímavé spojení :D Já radši klasickou verzi :)))

    OdpovědětVymazat
  11. Je zrovna dneska jsem pekla brownies! ted uz jen cekam az mi vychladne...
    A na blogloving se mi nahromadilo pres 150 novych prispevku, takze jsem se k tomuhle prokousala az ted... Jinak bych to treba vyzkousela s after eight :)

    OdpovědětVymazat
  12. B. Tak příště, brownies neni nikdy dost. :)

    OdpovědětVymazat
  13. Nerada zkouším nové recepty hned naostro, ale tenhle vypadá úžasně a zároveň zvládnutelně, takže ho zkusím střihnout z fleku pro sobotní návštěvu.
    PS: pobavilo mě to body lotion od M&S v pozadí. Ale fotky jsou krásné, jen se zakousnout:-)

    OdpovědětVymazat
  14. Vypadá to krásně, tohle musím vyzkoušet!!:-)

    OdpovědětVymazat
  15. Anonym: Díky, díky PS: byl přeci Valentín, musela jsem vytvořit voňavé a přeslazené zátiší :) T.

    OdpovědětVymazat
  16. Janina: Určitě brownies vyzkoušej, tvůj blog ráda sleduju. Pozdravuj mládě :-) Tereza

    OdpovědětVymazat
  17. skvělý recept, já místo aftereight používám mentolky od Orionu, ty se při pečení rozpustí a provoní celé těsto. Servírované se šlehačkou je to velký hit:)

    OdpovědětVymazat
  18. Díky za super recept, chutnalo to naprosto luxusně!:)

    OdpovědětVymazat