Nikdy jsem netušila, že zrovna já si někdy koupím zmrzlinovač. No a je to tady! Investice byla velice malá a jsem nadšená, zkoro každý den nová vychytaná zmrzlina. Zde vám představuji jednu z nich.
Možná budete muset trochu zaimprovizovat, protože pepermintová esence se u nás teda moc sehnat nedá. Tak jsem pro vás vymyslela například nakrájet After Eigt čokoládu, kterou přidaté do hotové zmrzliny.
CO POTŘEBUJEŠ:
2 x 200 g smetany ke šlehání
100 g bílé čokolády - tím se zmrzlina osladí
2 lžičky prášku čaje (Matcha) rozpuštěné v 1 dl horké vody, tady byla moje invence, jinak jsem chtěla dát pouze zelené potravinářské barvivo které seženete všude.
1 lžičku peprmintové esence ( koupila jsem ji v Anglii - Morrisons)
2 řádky hořké čokolády nasekané na malé kousky
- Bílou čokoládu jsem si nalámala a rozehřála ve smetaně, dokud se čokoláda úplně nerozpustila.
- Potom jsem si rozpustila Matcha čaj v horké vodě a přidala do směsi. Nakapala esenci a celé jsem to nechala zchladit a poté jsem směs nalila do zmrzlinovače.
- Do lehce zatuhlé zmrzliny jsem přidala nasekanou čokoládu nebo jiné kousky, které se musí nasypat až na závěr, jinak se metla zastaví.
Až přijedu asi se pozvu na návštěvu:))
OdpovědětVymazatno vypadá nádherně!
OdpovědětVymazatNiko, to je jasný, ale dietní zmrzliny nedělám .)
OdpovědětVymazatNo o to mi v žádnym případě nešlo! Přece spolu nebudeme jíst nic dietního, to bysme se vošidily:)
VymazatTeda! Vypadá to skvostně. Jen mě trošku mrzí, že jsi nevypátrala kde koupit mátovou esenci tady, mě se to taky nepoařilo.
OdpovědětVymazatMůžu se zeptat na ten zmrzlinovač? Silně uvažuji o jeho koupi, obzvláště nyní po návratu z Itálie a 14 denním pečlivým pěstováním závislosti na dobrých zmrzlinách :o)
Mátový extrakt prodává Robertson: http://www.robertsons.cz/Product_Detail.asp?Position=3&ProdID=196&CZ=1 nebo se dá udělat domácí: http://www.toprecepty.cz/recept/23284-matovy-extrakt/.
VymazatLucka
Koupila jsem zmrzlinovač v Datartu za 500,- Esenci můžeš nahradit (Monin) likérem.
OdpovědětVymazata za 500 fakt ok? spokojená, taky nad tím přemýšlím
Vymazatmňam mňam.
OdpovědětVymazatBože to vypadá dokonale!
OdpovědětVymazatJana: nemám srovnání, ale za 500,- je ok :-)
OdpovědětVymazatLucka: Díky Lucko, v Robertson kupuji maso, ale extrakt jsem tam neviděla. Díky za tip. T.
OdpovědětVymazato zmrzlinovači taky uvažuji... recept vypadá opravdu dobře, ale asi by to teď můj bolavý krk moc neocenil :-)
OdpovědětVymazatNo a co tu matchu nejdřív rozpustit v teplé smetaně? Bez té vody bude zmrzlina krémovější. Dietní zmrzlina není mioc nikdy, když se do ní nedává smetana (případně žloutky) tak v ovocné je zas nezanedbatelné množství cukru..
OdpovědětVymazatTo je asi pravda, ještě ve zmrzlině nejsem tak zběhlá jako ty! :-D
VymazatPříště dám smetanu, ale asi příště zkusim jinou.:) děkuju Tereza
Také jsem pár krát dělala domácí zmrzlinu a překvapivě byla i dobrá :-D . I dětem chutnala, a to je co říct. Ony jsou hrozně rozmlsané, takže se jim člověk jen tak s něčím nezavděčí :-D . Od té doby, co jsme si ale koupili zmrzlinový stroj z Cesk, tak jsem domácí zmrzlinu nedělala. Také si dám totiž radši točenou vanilkou :-D .
OdpovědětVymazat