Byla jsem pozvaná na půvabnou faru, kde se uskutečnilo nedělní setkání s různými kulinárními blogery. Bylo to moc milé se setkat s lidmi, které jídlo prožívají stejně jako já. Každý měl za úkol něco malého přinést. Nejdříve se čančalo a seznamovalo, pak se samozřejmě i fotilo a nakonec se hodovalo. Byla to luxusní hostina všeho druhu.Všechno bylo výborné, ale to co mě dostalo, byla dýňová domácí zmrzlina a zmrzlina slaný karamel, ani nemůžu říci, jaká mi vlastně chutnala víc. Z čeho jsem byla taky nadšená, byl nenápadný nápoj v hrníčku. Myslela jsem si, že jsem dostala nějakou studenou kávu, ale byl to drink z Becherovky, ananasového džusu, domácí bezinkové šťávy a navrch pěna z bílků s muškátovým oříškem. Byl to skvost!
Všechno jídlo bylo s láskou dělané a opravdické. Děkuji Darině, která to všechno zorganizovala. Víc takových bezva projektů. Když se budete chtít podívat na více, tak si kupte ve čtvrtek Instinkt.
Zúčastnění blogeři:
Mlsná kočkaFoodissimo
Tři kopečky
Bábovko
Pieceofcake
Sweetsnsins
Nekuřácký bar
NADÍVANÉ OLIVY
CO POTŘEBUJEŠ:
asi 170g velkých zelených oliv bez pecek
210g riccoty
60g kozího sýra - tvarohového
trochu nastrouhané citronové kůry
1 lžička všelijakých bylinek nadrobno nakrájené
olej na smažení
1 hrnek hladké mouky
1 hrnek strouhanky
1 vejce
- V misce jsem si rozmíchala riccotu a kozí sýr, přidala jsem nastrouhanou kůru a na jemno nasekané bylinky. Vše jsem důkladně promíchala.
- Sýrovou směsí jsem naplnila cukrářský pytlík a všechny olivy jsem tím naplnila.
- Pak jsem všechny naplněné olivy obalila v mouce, ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
- Až jsem všechny olivy obalila v trojobalu, ponořila jsem je lžící do rozpáleného oleje. Vše jsem smažila do zlatova. Je to rychlovka, olivy jsem nechala okapat na ubrousku. Podávat je můžete hned.
Co jsou to za hrnkoskenice?
OdpovědětVymazatHmm krásné fotky...:)
OdpovědětVymazatNorka: To nevim, možná to je úlet Karlovarského porcelánu. :-) T.
OdpovědětVymazat