Když se řekne Brunch - snídaně a oběd v jednom, tak to ve mně evokuje pohodu, klid, teplo, film, čtení receptů....,ale u nás je realita jiná! Dítě mi visí na noze při smažení, vytahuje spoustu šuplíků a domáhá se pozornosti. Prý toto období je nejhezčí, ehm - tak se těším, až budu na to sladce vzpomínat a budu sedět někde v kavárně a dávat si brunch.
Chodíte někam na brunch, máte nějaký tip?
CO POTŘEBUJEŠ:
4 velká vejce
1/2 šálku smetany ke šlehání
1/2 šálku hnědého cukru (jemný)
3/4 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky vanilkového extraktu
6-8 plátků toastového chleba
6 lžic másla na smažení
CO POTŘEBUJEŠ NA OMÁČKU:
1 šálek javorového sirupu
3 lžíce arašídového másla (jemného)
1/4 šálku smetany na šlehání
2-3 banány
- Vejce, první část smetany, hnědý cukr, skořici a vanilkový extrakt jsem dala do velké mísy. Metlou jsem vše vyšlehala. Krajíce chleba jsem jeden po druhém namočila do vaječné směsi. Postupně jsem všechny chleby osmažila na másle.
- Na druhou pánev jsem si nalila javorový sirup a burákové máslo. Po krátkém míchání jsem přidala smetanu a čekala jsem, až se směs zahustí. Do hotové omáčky jsem přidala nakrájené banány a hned jsem omáčku nalila na opečené tousty.
mňaam aké chúťky si mi narobila.. milujem banány a táto kombinácia sa mi ľúbi :-))
OdpovědětVymazatMňam, to vypadá na vynikající kombinaci. Určitě vyzkouším, díky :)
OdpovědětVymazatoch bože môj, toto je aká mňamka! musím to cez víkend určite vyskúšať! :)
OdpovědětVymazatVíkendové brunche na I.P. Pavlova v pekárně Paul. Výborná polévka a krásné prostředí.
OdpovědětVymazatJá jsem to četla, ale kolem 500,- kc. Tak snad to stoji za to. ;-) diky moc T.
OdpovědětVymazatZlato v La Gare maj v neděli bruch pro rodiny s dětmi, haha.
OdpovědětVymazatdostávají mě tvoje fotky, opravdu úžasné.
OdpovědětVymazatMňam, tak tohle vypadá božsky! Banány mám moc ráda, tak to určitě vyzkouším.:-)
OdpovědětVymazatSbihaji se mi sliny... Mnam.
OdpovědětVymazatNé, to vypadá tak hrozněhrozněhrozně dobře.
OdpovědětVymazatJsem ráda, že jsem všechny potěšila. :-) Připravte se na kalorickou bombu. Děkuju všem, za komentáře. :)
OdpovědětVymazatHmm tak tohle bych si něchala líbit hned zítra a zlepšení pondělního rána :)
OdpovědětVymazatTak to si ukládám... fotky mě úplně naladily na pozdní podzimní snídani, ještě sehnat nějaký cenově přijatelný javorový sirup a hurá na to :)
OdpovědětVymazatTak tohle si dělám,ale ještě je to lepší(aspoň pro mě),místo toustového chleba vánočka,to nemá chybu(nebo mazanec).
OdpovědětVymazatto vypadá tak výborně, že si to musím co nejdřív udělat!! hmmm :)
OdpovědětVymazatjoo, mlask :)
OdpovědětVymazatjá si to dělám tak,že toustík jen opeču v toustovači,pomažu Florou a na to dám kolečka banánu - taky dobrota
Tenhle recept je pro člověka s alergií na arašídy jako procházka peklem :,((((((( a nejhorší na tom je, že když ho v receptu vynechám nebude to prostě ono!
OdpovědětVymazatTo vypadá opravdu dost krásně (výsledek i fotky). To udělám v sobotu nebo v neděli na snídani, ale už teď mám na to chuť. :)
OdpovědětVymazatElíza: zrovna jsem uvažovala, že příště to burákové máslo vynechám. Možná to bude ještě lepsí! :-) Tereza
OdpovědětVymazatoh to vyzerá najúžasnejšie!))
OdpovědětVymazat