středa 13. února 2013

GRILOVANÝ GREP NA LŽIČKU


Mám pro vás malý retro příspěvek, znáte pochoutku grep posypaný cukrem? Já jako malá holka zavrtaná v peřině jsem grep vždycky vydlabávala lžičkou. Pokaždý mně stříknul alespoň jednou do oka. Při chřipkách to byl nejlepší lék.
No nic, tady je trochu vylepšená verze pro větší holky. Špetka skořice a špetka hřebíčku dodají grepu jedinečnou chuť.


CO POTŘEBUJEŠ:

1 červený grep
2 lžíce hnědého cukru
1/4 lžičky mleté skořice
špetka mletého hřebíčku ( já ho roztloukla v hmoždíři)

  1. Nejprve jsem si roztloukla hřebíček v hmoždíři, pak jsem k němu přidala mletou skořici a cukr. Vše jsem důkladně promíchala.
  2. Grep jsem si rozkrojila na půl a horní část obou půlek jsem rovnoměrně posypala ochuceným cukrem.
  3. Obě půlky jsem dala na plech s pečícím papírem. Troubu jsem si rozehřála na 200 °C  a grepy jsem dala těsně pod gril asi na 6 minut dokud se cukr zcela nerozpustil do sladkého sirupu.
  4. Podávejte ihned.

10 komentářů:

  1. Tedy tohle jsem ještě nezkoušela, ale vypadá to opravdu chutně. Bude muset vyzkoušet :)

    http://anesagill.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Zrovna mám doma grep a od rána na něj koukám! Už to má hoch spočítané, večer ho upeču.
    Iru

    http://mala-skrin.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, přešně takové zážitky mám také, stříkanec do oka a ještě celá upatlaná, hned to zkusím, tepelně upravené ovoce mě fascinuje, krásně vynikne chut a vůně

    OdpovědětVymazat
  4. Mnam, vyzerato stavnato. Az sa mi zbiehaju slinky.

    OdpovědětVymazat
  5. jeej super nápad :) zajtra určite skúsim, škoda že teraz nemáme ten grep...lebo ešte včera sme ho mali :((

    môj blog:
    styllin.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, taky jsem ho dělala (mám na blogu), ale ta konzumace je fakt fyzické utrpení:-) ale dobrý to je, to zas jo!

    OdpovědětVymazat
  7. Hmmm se zázvorem, taky dobrý. :) děkuju Vando

    OdpovědětVymazat
  8. Moc se mi tohle líbí a myslím, že by mohl zachutnat i přítelovi, kterýmu se normální grep zdá příliš hořký. O víkendu určitě zkusím, děkuji za inspiraci.

    OdpovědětVymazat