Každý se nechá rád rozmazlit čokoládou. A v nevlídném počasí s horkým dortíčkem přímo do postele je ta nejlepší volba co můžete udělat. :) Experimentování mě nakonec dovedlo k výsledku z říše těch nejhříšnějších snů. Každý kousek se jen rozplývá na jazyku.
Když si budete chtít také zaexperimentovat, tak bude probíhat soutěž o tašku s tisícovkou Lindor pralinek, podepsanou Rogerem Federerem. Malou výhru získá každý, kdo se zúčastní. Stačí si koupit dvě balení Lindor Caramel, stát se fanouškem na fb a sledovat soutěž. Tak hodně štěstí.
CO POTŘEBUJEŠ na 4 dortíčky:
80 g hořké čokolády, já použila Lindt 70%
170 g másla
lžíci mléka
30 g polohrubé mouky
40 g mandlové moučky (mletých mandlí)
20 g třtinového cukru
2 vejce (oddělené bílky a žloutky)
4 pralinky Lindor caramel
- Na dortíčky jsem si nechala rozpustit ve vodní lázni čokoládu s máslem a mlékem.
- Pak jsem rozpuštěnou čokoládu odstranila ze sporáku a do čokoládové směsi jsem vmíchala mouku, cukr a mleté mandle.
- Přidala jsem rozšlehané žloutky. Tady opatrně, čokoládová směs nesmí být horká, jinak se vše srazí!
- Ušlehala jsem si tuhý sníh z bílků a opatrně jsem ho vmíchala do těsta. To aby těsto bylo hezky nadýchané.
- Pak jsem těsto nalila do vymazaných formiček. Do každé nádobky jsem vložila čokoládovou pralinku a přikryla opět těstem. Malé dortíčky jsem pekla v předehřáté troubě na 170 °C po dobu asi 15 - 20 minut.
- Tady je potřeba odhadnout, aby se dortíčky úplně nedopekly a zůstaly uvnitř vláčné. Nejlepší je podávat dortíčky teplé a když se lžičkou do nich dloubne, tak všechny překvapí rozteklá Lindor pralinka. :)
dietka :) ale určitě to bude božské
OdpovědětVymazatHezký večer
Radana
Ano dietka!!! :-) pak si zaběháme.
OdpovědětVymazatKvalitná čokoláda pri diéte nie je problém, problém sú hnedé napodobeniny s 1% kakaového masla, sú plné margarínov a cukru . Napr. studentská pečeť
VymazatAjajaj, ty bonbonky miluju, tož to musí být dobrota. To asi vyzkouším ;-)
OdpovědětVymazat...tak to je bomba ... úplně se mi zdvihla nálada...děkuji...Věrka
OdpovědětVymazatTo je něco pro mě :)
OdpovědětVymazatTak to musí být opravdu něco vynikajícího, stále prahnu po čokoládovém dortu, takovém štavnatém, aby se rozplýval na jazyku a toto bude bomba
OdpovědětVymazatJednoznačně... Bomba to je! ;)
VymazatJsi normální,takovéhle dobroty sem dávat,když držím dietu,to se dělá,tohleto? :-))) Musí to být božskééé.
OdpovědětVymazatTak to souhlasím. Včera pekla čokoládový dort Dita Pecháčková, dnes vpodvečer pekli "Kluci" browniess, tomu se nedá oddolat. Zítra udělám alespoň čokoladovou pěnu . . . mňam.
OdpovědětVymazatAch!
OdpovědětVymazatúžasné:-) dlouho už tvůj web sleduji a musím říct, že tvé recepty jsou super. Máš krásný dortový stojan, mohla bys prozradit, kde jsi ho sehnala?:-)
OdpovědětVymazatDíky:-) Kamila
Já moc děkuju, stojan jsem koupila na Apetit picniku. Bohužel si nepamatuju název obchodu, ale určitě byl z Kutné Hory. Tak třeba to nějak dohledáš. :)
OdpovědětVymazatAch... právě jsem se utopila v kalíšku plném čokolády... Takovéto články bych rozhodně neměla číst před spaním :)
OdpovědětVymazat:) Je to tak a já to ještě musím ochutnávat :)
VymazatVypadá to DOKONALE! navíc celkem dobrý nápad, jak zainteresovat ty Lindt pralinky :)
OdpovědětVymazatDěkuju moc. T.
OdpovědětVymazatPrávě jsem dojedla druhý hrníček, a byly božské! Na tohle by měl být zákon. :)
OdpovědětVymazatTak to jsem ráda, že se povedly, jj je to hřích. :-D
Vymazatboží
OdpovědětVymazat