úterý 1. října 2013

LINDOR CARAMEL - HORKÉ DORTÍČKY

 
Každý se nechá rád rozmazlit čokoládou. A v nevlídném počasí s horkým dortíčkem  přímo do postele je ta nejlepší volba co můžete udělat. :) Experimentování mě nakonec dovedlo k výsledku z říše těch nejhříšnějších snů. Každý kousek se jen rozplývá na jazyku.
Když si budete chtít také zaexperimentovat, tak bude probíhat soutěž o tašku s tisícovkou Lindor pralinek, podepsanou Rogerem Federerem. Malou výhru získá každý, kdo se zúčastní. Stačí si koupit dvě balení Lindor Caramel, stát se fanouškem na fb a sledovat soutěž. Tak hodně štěstí.


CO POTŘEBUJEŠ na 4 dortíčky:

80 g hořké čokolády, já použila Lindt 70%
170 g másla
lžíci mléka
30 g polohrubé mouky
40 g mandlové moučky (mletých mandlí)
20 g třtinového cukru
2 vejce (oddělené bílky a žloutky)
4 pralinky Lindor caramel

  1. Na dortíčky jsem si nechala rozpustit ve vodní lázni čokoládu s máslem a mlékem.
  2. Pak jsem rozpuštěnou čokoládu odstranila ze sporáku a do čokoládové směsi jsem vmíchala mouku, cukr a mleté mandle.
  3. Přidala jsem rozšlehané žloutky. Tady opatrně, čokoládová směs nesmí být horká, jinak se vše srazí!
  4. Ušlehala jsem si tuhý sníh z bílků a opatrně jsem ho vmíchala do těsta. To aby těsto bylo hezky nadýchané.
  5. Pak jsem těsto nalila do vymazaných formiček. Do každé nádobky jsem vložila čokoládovou pralinku a přikryla opět těstem.  Malé dortíčky jsem pekla v předehřáté troubě na 170 °C po dobu asi 15 - 20 minut.
  6. Tady je potřeba odhadnout, aby se dortíčky úplně nedopekly a zůstaly uvnitř vláčné. Nejlepší je podávat dortíčky teplé a když se lžičkou do nich dloubne, tak všechny překvapí rozteklá Lindor pralinka. :)



20 komentářů:

  1. dietka :) ale určitě to bude božské
    Hezký večer
    Radana

    OdpovědětVymazat
  2. Ano dietka!!! :-) pak si zaběháme.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kvalitná čokoláda pri diéte nie je problém, problém sú hnedé napodobeniny s 1% kakaového masla, sú plné margarínov a cukru . Napr. studentská pečeť

      Vymazat
  3. Ajajaj, ty bonbonky miluju, tož to musí být dobrota. To asi vyzkouším ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. ...tak to je bomba ... úplně se mi zdvihla nálada...děkuji...Věrka

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to musí být opravdu něco vynikajícího, stále prahnu po čokoládovém dortu, takovém štavnatém, aby se rozplýval na jazyku a toto bude bomba

    OdpovědětVymazat
  6. Jsi normální,takovéhle dobroty sem dávat,když držím dietu,to se dělá,tohleto? :-))) Musí to být božskééé.

    OdpovědětVymazat
  7. Tak to souhlasím. Včera pekla čokoládový dort Dita Pecháčková, dnes vpodvečer pekli "Kluci" browniess, tomu se nedá oddolat. Zítra udělám alespoň čokoladovou pěnu . . . mňam.

    OdpovědětVymazat
  8. úžasné:-) dlouho už tvůj web sleduji a musím říct, že tvé recepty jsou super. Máš krásný dortový stojan, mohla bys prozradit, kde jsi ho sehnala?:-)
    Díky:-) Kamila

    OdpovědětVymazat
  9. Já moc děkuju, stojan jsem koupila na Apetit picniku. Bohužel si nepamatuju název obchodu, ale určitě byl z Kutné Hory. Tak třeba to nějak dohledáš. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Ach... právě jsem se utopila v kalíšku plném čokolády... Takovéto články bych rozhodně neměla číst před spaním :)

    OdpovědětVymazat
  11. Vypadá to DOKONALE! navíc celkem dobrý nápad, jak zainteresovat ty Lindt pralinky :)

    OdpovědětVymazat
  12. Právě jsem dojedla druhý hrníček, a byly božské! Na tohle by měl být zákon. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to jsem ráda, že se povedly, jj je to hřích. :-D

      Vymazat