Nezdá se vám, že už toho olizování sladkých krémů a ochutnávání letošního cukroví není už dost? Pepřové sušenky nás opět vyladí a navíc se hodí pro každou návštěvu.
Všem přeju krásné Vánoce.
CO POTŘEBUJEŠ:
125 g změklého másla (použila jsem solené máslo)
120 g parmazánu
180 g hladké mouky
1 lžíce vody
1/2 lžičky soli (tu jsem vynechala)
2 lžičky čerstvě podrceného pepře (tady záleží na vaší chuti, já mám ráda hodně pepře)
- Všechny ingredience jsem smíchala dohromady. Uhnětla jsem těsto, z těsta jsem udělala váleček o průměru 4 cm, který jsem zabalila do fólie a nechala v lednici asi 30 minut odležet.
- Z válečku jsem nakrájela plátky asi 0,5 cm tenké. Kolečka jsem pekla na pečícím papíře asi na 20 minut při 170°C.
Úžasně jednoduché a určitě chutné... musím vyzkoušet! :))
OdpovědětVymazatTak to je přesně cukroví pro mne. Sladké nemusím. Určitě si na Silvestra připravím a zkusím i jinou příchuť.Třeba nějaké italské koření nebo provensálské bylinky. Díky za inspiraci. A přeju krásné a pohodové Vánoce Tobě i celé rodině.
OdpovědětVymazatTymián je perfektní volba. Taky Vám přeji krásný Vánoce.
VymazatVypadá to perfektně, parmazán doma mám, takže se na sušenky určitě vrhnu.
OdpovědětVymazatVrhni!!! ;)
VymazatMuj boze, diky za tip, jdu na ne, po vcerejsim cokoladovem silenstvi u nas v kuchyni chci neco slaneho do zobacku:-)
OdpovědětVymazatVýborný, díky za recepis. Zkoušel jsem i variantu stará gouda s chilli.
OdpovědětVymazatSkvěle! Už jsem se bála, že nepřijdu na nic, co bych mohla ještě letos upéct, když sladkého už máme všichni po krk :-) Děkuju za inspiraci.
OdpovědětVymazatZítra mám "babinec" a tak jsem se rozhodla upéct něco podobného. Parmezán jsem neměla ( a ten jsi prověřila Ty), tak jsem vytvořila variaci na téma . . . V lednici zbyla niva, přidala jsem tymián a hrst hrubě sekaných vlašáků a ostatní suroviny podle receptu. Bylo toho akorát na jeden plech. Ochutnala jsem a honem schovala, jinak by nic na zítra nezbylo. Příště zkusím recept od @defo, ten s chilli (a rovnou dvojnásobné množství).
OdpovědětVymazatHmmm ty ořechy budou určitě skvělé. To taky zkusím :-) díky za tip.
VymazatJa jsem delala variantu s kozim syrem, nejakym dvouletym, a peprem. Potom s dynovou pomazankou od Cuketky. Protoze je ta pomazanka tuk a dyne v pomeru 1:1, pridavala jsem maslo. Uz si bohuzel nepamatuju, kolik. Tyhle jsem delala s Old Amsterdam, takze diky syru i dyni mely peknou oranzovou barvu.
OdpovědětVymazatTady si může dát každý co má rád. Děkuju za tip
Vymazat