sobota 21. prosince 2013

PARMAZÁNOVÉ SUŠENKY S PEPŘEM



Nezdá se vám, že už toho olizování sladkých krémů a ochutnávání letošního cukroví není už dost? Pepřové sušenky nás opět vyladí a navíc se hodí pro každou návštěvu. 
Všem přeju krásné Vánoce.

CO POTŘEBUJEŠ:

125 g změklého másla (použila jsem solené máslo)
120 g parmazánu
180 g hladké mouky
1 lžíce vody
1/2 lžičky soli (tu jsem vynechala)
2 lžičky čerstvě podrceného pepře (tady záleží na vaší chuti, já mám ráda hodně pepře)

  1. Všechny ingredience jsem smíchala dohromady. Uhnětla jsem těsto, z těsta jsem udělala váleček o průměru 4 cm, který jsem zabalila do fólie a nechala v lednici asi 30 minut odležet.
  2. Z válečku jsem nakrájela plátky asi 0,5 cm tenké. Kolečka jsem pekla na pečícím papíře asi na 20 minut při 170°C.


12 komentářů:

  1. Úžasně jednoduché a určitě chutné... musím vyzkoušet! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to je přesně cukroví pro mne. Sladké nemusím. Určitě si na Silvestra připravím a zkusím i jinou příchuť.Třeba nějaké italské koření nebo provensálské bylinky. Díky za inspiraci. A přeju krásné a pohodové Vánoce Tobě i celé rodině.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tymián je perfektní volba. Taky Vám přeji krásný Vánoce.

      Vymazat
  3. Vypadá to perfektně, parmazán doma mám, takže se na sušenky určitě vrhnu.

    OdpovědětVymazat
  4. Muj boze, diky za tip, jdu na ne, po vcerejsim cokoladovem silenstvi u nas v kuchyni chci neco slaneho do zobacku:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Výborný, díky za recepis. Zkoušel jsem i variantu stará gouda s chilli.

    OdpovědětVymazat
  6. Skvěle! Už jsem se bála, že nepřijdu na nic, co bych mohla ještě letos upéct, když sladkého už máme všichni po krk :-) Děkuju za inspiraci.

    OdpovědětVymazat
  7. Zítra mám "babinec" a tak jsem se rozhodla upéct něco podobného. Parmezán jsem neměla ( a ten jsi prověřila Ty), tak jsem vytvořila variaci na téma . . . V lednici zbyla niva, přidala jsem tymián a hrst hrubě sekaných vlašáků a ostatní suroviny podle receptu. Bylo toho akorát na jeden plech. Ochutnala jsem a honem schovala, jinak by nic na zítra nezbylo. Příště zkusím recept od @defo, ten s chilli (a rovnou dvojnásobné množství).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hmmm ty ořechy budou určitě skvělé. To taky zkusím :-) díky za tip.

      Vymazat
  8. Ja jsem delala variantu s kozim syrem, nejakym dvouletym, a peprem. Potom s dynovou pomazankou od Cuketky. Protoze je ta pomazanka tuk a dyne v pomeru 1:1, pridavala jsem maslo. Uz si bohuzel nepamatuju, kolik. Tyhle jsem delala s Old Amsterdam, takze diky syru i dyni mely peknou oranzovou barvu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tady si může dát každý co má rád. Děkuju za tip

      Vymazat