Tento recept jsem objevila a jsem nadšená. Svatební sezóna začíná a jsem si jistá, že tyhle koláčky se hodí na nějakou tu výslužku pro svatební hosty. Můžete zabalit do těsta drobné mražené ovoce, ale chce to trochu trpělivosti.
CO POTŘEBUJEŠ:300 g hladké mouky
200 g másla pokojové teploty
100 g moučkového cukru
60 g mletých ořechů (vlašských, lískových nebo mandlí)
kůra a šťáva z 1/2 citronu
1 lžička vanilkového extraktu
mražené maliny - čerstvé do těsta nezabalíte!
moučkový cukr na obalení
- Ve velké míse jsem smíchala mouku, cukr, ořechy a citronovou kuru se šťávou. Pak jsem přidala změklé máslo, vanilkový extrakt a vše jsem zpracovala do vláčného těsta. Těsto jsem zabalila do fólie a dala přes noc do lednice.
- Těsto jsem si vyndala z lednice, aby se s ním lépe pracovalo a troubu jsem si předehřála na 180 °C
- Změklé těsto jsem si vyválela na pomoučněném vále asi na 3-4 mm a vykrajovala jsem z něj kolečka o průměru 5 cm. Na každé kolečko jsem položila mraženou malinu a pečlivě jsem ji zabalila. (nesmí malina nikde vykukovat:)
- Kuličky jsem pokladla na plech pokrytý pečícím papírem a pekla jsem je v předehřáté troubě na 20 minut.
- Ještě horké koláčky jsem obalila v moučkovém cukru. Koláčky díky cukru natáhnou vlhkost a krásně zkřehnou.
Úžasné! Vypadají skvěle a určitě i tak chutnají. Už se těším až je vyzkouším. Nejspíš poprvé na narozeninovou oslavu příští týden. =)
OdpovědětVymazatnejlepší jsou ten den pečené :) Děkuju
OdpovědětVymazatVypadaji uzasne, az se mi nechce verit, ze jsou tak jednoduche... Zkusim je upect tenhle vikend.... Dekuji!
OdpovědětVymazatTy jsou nádherné, nám by ani déle jak jeden den nevydržely:-)
OdpovědětVymazathmm jednoduché a určitě výborné :)
OdpovědětVymazatKrásné fotky, ta mentolově zelená s malinovou lahodí oku :o)
OdpovědětVymazatDěkuju, taky mám ráda tuto kombinaci barev. T.
VymazatVypadají skvěle, můžu použít i nějakou jinou mouku než hladkou?? /Nějaká zdravější varianta??? díky za info B.
OdpovědětVymazatJá myslim, že můžete použít celozrnnou špaldovou mouku( jemně mletou), ale nikdy jsem to nedělala.
VymazatVčera večer zadělala na těsto,dnes ráno upekla a během hodinky se zaprášilo :-) Jsou vynikající! P.S.Jsi mou velkou inspirací na vaření,snažím se péct a vařit veškeré recepty a u všech mám velké úspěchy,moc děkuji za tento blog,krásný den :-)
OdpovědětVymazatmnam, vyzera to lahodne!
OdpovědětVymazatMoje babička dělá něco podobného a jsou úžasné. :) Na těsto se smíchá půl kila polohrubé mouky, 1 hera a 1 šlehačka na šlehání. Těsto se vyválí na tenko a rádýlkem se rozkrájí na čtverečky. Doprostřed každého čtverečku se dá kousek jabka a rohy čtverce se spojí ve středu. Koláčky jsou malé tak 3 cm. Pak se pečou dozlatova a horké se obalují v moučkovém cukru.
OdpovědětVymazatBylo by možné nahradit maliny jahodami?
OdpovědětVymazatNejsem si jistá, maliny lépe ladí. Když budou jadody mražené, tak to půjde. Zkus a pak napiš. ;)
VymazatSú úžasné! Dnes som prvýkrát napiekla a len tak sa po nich zaprášilo! Najlepšie ešte teplé :)
OdpovědětVymazatJo jo, teplé jsou nej. ;)
VymazatJsou výborné, děkuji za recept :-) Jen mi neudržely takový tvar, jak máte vy na obrázku a trochu se rozjely... Nevíte, kde bych mohla udělat chybu?
OdpovědětVymazatKolik malin je cca potřeba?
OdpovědětVymazatyou could try this out replica ysl bags click this link now replica bags view publisher site bag replica high quality
OdpovědětVymazaty7f97r0o51 k3t88w2d08 f6g80l4u26 u9s98m3g55 w9g92t9u97 g2w87p0x20
OdpovědětVymazatgolden goose sneaker
OdpovědětVymazathermes outlet
golden goose outlet
bape hoodie
jordan shoes
Vypadá to moc chutně, to je teda pravda. A na Vánoce se to fakt hodí, to je taky pravda. A co si budeme povídat, člověk netrénuje na Oktagon Praha, aby si tohle nemohl čas od času dovolit. Ostatně Vánoce jsou od toho, že člověk nějaké ty věci poruší. V tomhle ohledu fakt nezávidím lidem, kteří musí držet přísné jídelníčky.
OdpovědětVymazat