úterý 9. června 2015

SALÁT ZE SYROVÉHO CHŘESTU

 
 
Tak jednoduché a moc dobré, jen se trochu poprat se strouháním. Nebo chřest můžete nakrájet nožem na tenké šikmé plátky. Toto jídlo výborně doplní pokrm z ryby nebo masa. Můžete ho také podávat jako předkrm.

CO POTŘEBUJEŠ:

čerstvý chřest
olivový olej
hoblinky parmazánu
citron nebo limetka
kvalitní sůl
hrubý čerstvý pepř

Omyla jsem chřest a zbavila tuhé spodní konce. Pomocí škrabky jsem chřest nakrájela na tenké plátky. Ochutila citronovou šťávou, olivovým olejem, solí a pepřem.
Navrch jsem nalila olivový olej a nasypala hoblinky parmazánu.

16 komentářů:

  1. Mňam, to bych si dala k obědu hned :)

    OdpovědětVymazat
  2. Mas to moc hezky, super blog, moc rada jsem te poznala, Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Mohu se zeptat, jaký odpadkový koš používáte na zbytky jídla? Jestli nějaký speciální nebo snad kompost? Nechci aby mi hnilo doma jídlo v koši a zbytečně mi to tam smrdělo. Nesnáším, když mi smrdí v koši třeba kosti od kuřete. Nebo když prostě chodím do práce a zůstávají mi tam délé zbytky jídla

    OdpovědětVymazat