úterý 9. dubna 2013

RAKVIČKA SE ŠLEHAČKOU

 
Hned na úvod, rakvičky jsem nepekla, jsou kupované. Doufám, že vás tím neurazím, ale já je jednou zkoušela a vůbec se nezdařilo. Možná byla chyba v sušení, třeba mě ještě někdo přesvědčí, že je znovu upeču. Nebojte, šlehačku rozhodně nekupuju, vždy dělám domácí. Jen jsem do ní dala kapku domácího vanilkového extraktu. Rakvičky jsou dost sladké, tak šlehačku jsem ani nesladila.
 
 
CO POTŘEBUJEŠ:

nahrubo rozdrcené rakvičky
smetana ke šlehání
vanilkový extrakt
jahody
máta


20 komentářů:

  1. Zatraceně dobré a tak jednoduché! :-) Skvělý způsob, jak originálněji servírovat osvědčenou cukrárenskou klasiku :-)
    O víkendu mě čeká narozeninová oslava, potřebuju rychlé a snadné občerstvení, takže děkuju za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  2. Nééé, to je moje noční můra! Jela jsem na nich celý první těhotenství a teď při druhým jsem na to doteď úspěšně zapomínala...! Néé... Krásně naservírované a krásné fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Haha to je dobrý, já je mám taky ráda. V těhotenství jsem jela v řepě. ;-D

      Vymazat
  3. Rakvičky se šlehačkou miluju a tahle jejich trendy úprava je naprosto geniální. A to s tou domácí přípravou je zajímavé, asi je to pořádný cukrářský kumšt.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně jednoduché, úplně jsem na ně dostala chuť. Neměla jsem je ani nepamatuju :-)

    OdpovědětVymazat
  5. co je to za recept kdyz chybi postup!?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jakto,že chybí recept ? V úvodu Terezka píše, že koupila rakvičky a nadrobila je do pohárů. No a na ušlehání šlehačky snad recept není třeba. Jinak slintam !!!

      Vymazat
  6. Skvelé "jednohubky" na piknik, zaujal ma domáci vanilkový extrakt - nájdem tu niekde na blogu recept ako na exkrakt? Renata

    OdpovědětVymazat
  7. Neviem, prečo mi tak dlho trvalo, kým som objavila Tvoj blog. Teraz premýšľam, či mi nebolo lepšie, keď som o ňom nevedela. Aj tak už mám problém sa so žravosťou udržať na uzde. Prešla som v rýchlosti spätne všetky príspevky a normálne by som podľa toho dokázala zostaviť jedálny lístok pre moju rodinu na najbižších x mesiacov. Ale potom by nás asi mohli používať ako závažie pre ukotvenie lodí. Zbohom štíhla postava! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc hezky napsané, máme stejný problém ;-D
      Děkuju moc za pochvalu, jsem za to ráda. Tereza

      Vymazat
  8. Mňam, tak to vypadá božsky :)

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj Terezko, rakvičky se šlehačkou miluju už od mala. A to tak, že hodně a proto jsem vždycky milovala vánoční žloutkové cukroví. Dokonce jsme k němu taky dávali šlehačku a aby toho nebylo málo, tak ještě vaječný koňak :))
    Ale máta a jahody vypadají skvěle, a včera už jsem mátu viděla vykukovat na záhoně, hurá :)
    Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markét moc děkuju, já je taky miluju a to nejen to ;-D
      Ty máš zahrádku, no a já budu smolit bylinky na balkoně ;) T.

      Vymazat
  10. Tý jóóó...geniálně jednoduché, jednoduše geniální! Výtečný nápad :-).Sice hledám recept na nějaké sladké pečení, ale tohle si musím pamatovat...

    OdpovědětVymazat
  11. Já dělávám rakvičky podle Chez Lucie a funguje to skvěle. Nejsem si teď jistá časem (už jsem je dlouho nedělala), ale když je dělám v takových těch papírových košíčcích na pralinky, tak je to určitě víc než půl hodiny. A ještě se to musí naplnit ani ne do půlky. Ale dobře se zdobí i jedí, jsou to takové rakvičkové jednohubky. Když jsem je dělala poprvé, malé košíčky jsem neměla a nalila směs do košíčků na mufiny. Sušilo se to snad tři a půl hodiny... Zkoušela jsem je i v originál formičkách, ale v nich se mi vždycky rozlomí.
    V těch skleničkách to vypadá úchvatně a jestě se člověk neuprasí, jako když jí klasické rakvičky. S dovolením to hned vykradu na příští oslavu :-D
    slečna Barbora

    OdpovědětVymazat