pondělí 1. dubna 2013

ZDRAVÉ OSENÍ - WHEATGRASS

Osení pšenice energy drink
Mám pro vás zajímavý tip a jak být fit. :) Určitě každý má po Velikonocích vysazené osení, je to ta nejčerstvější travička ze zrnka pšenice. Každý to používá hlavně k jarní dekoraci, tak komu ještě pšenice nezvadla a má doma odštavňovač, tak může z vesela popíjet tento brčálově zelený nápoj. Pšeničné osení obsahuje kromě enzymů také chlorofyl, aminokyseliny, vitamíny a minerály, které jsou velmi prospěšné pro lidské tělo.
Tak a teď trochu k receptu :) Na jeden zelený panák se použije trochu větší hrst osení  a dá se to do  odšťavňovače. No a to je vše. :) Chutná to jako tráva se špenátem :)
Znáte to někdo? Slyšela jsem o suché verzi v prášku, ale nevím jestli se to vůbec u nás prodává. Já to poznala v Amsterdamu v jednom ovocném baru.

Ještě jsem vám chtěla moc poděkovat za přízeň a za milé komentáře. 837 pravidelných čtenářů je opravdu hezké číslo, tak jsem se (konečně) rozhodla vytvořit facebookové stránky. Tímto vás všechny zvu a posílám na dálku panáka pšenice! :)


17 komentářů:

  1. já to znám z anglie, tady to dělají v Maitree. Potřebuješ na to takovej speciální odšťavňovač, s takovou vrtulí. A na jednoho panáka padne celej květináč. Takže to vyjde dost draho. Ale je to děsně zdravý, to je pravda.

    OdpovědětVymazat
  2. Panák stál v Amstru 2,50 Koukala jsem jak tam dávaj velkou hrst, to je pravda

    OdpovědětVymazat
  3. v UK myslim libru pade. Já si to přidávala třeba do mrkvovýho džusu, takže to nebylo tak hnusný. Ale stálo mě to jako oběd :)

    OdpovědětVymazat
  4. Dalo by se osení jíst jen tak, co myslíte?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já myslim, že moc ne :) pokud máš mlejnek na mák, tak tím to možná půjde.
      Taky se musí dbát na kvalitu, asi je lepší vysadit bio pšenici, než koupit to někde v Obi. ;-)

      Vymazat
  5. No to ma zaujalo, škoda, že nemám odšťavovač, no posledné mesiace zisťujem, že si ho asi musím zadovážiť. Dakujem za receptík...Gabi

    OdpovědětVymazat
  6. Pila som to v nejakej čajovni kúsok od Kulaťáku. Nebol to však panák, ale poriadny kúbyl a stálo to okolo 60 kč. Bolo to vynikajúce. A tú verziu v prášku máme doma, myslím, že to ide zohnať už aj na českých stránkach.

    OdpovědětVymazat
  7. Do přečtení tohoto článku jsem právě znala jenom Mladou pšenici a Mladý ječmen v prášku. Dá se to normálně sehnat na internetu. Myslím, že to vyrábí více značek... a taky už mě jednou odchytila jakási "dealerka" tohoto produktu :D

    OdpovědětVymazat
  8. Já pila dlouhodobě taky Mladý ječmen v prášku, což je vlastně pomalu sušené totok. vyzkoušela jsem několik firem a nejvíc mi vyhovovala Greenways http://www.gw-int.net/cs/jecmen, dealovala to moje kamarádka a tenkrát to mělo nejlepší výživové hodnoty. V poslední době jsem to už viděla i v některých "tuze zdravých" obchodech, ale nevím jakou firmu. Stačilo rozmíchat s vodou a protřepat, kúra na tři měsíce vyšla asi kolem 1000 Kč. Byla jsem s tím dost spokojená. Poslední várka (ale už je to skoro před rokem) šla špatně promíchávat, zůstávaly hrudky a měla jsem obtíže to vypít. Ale nevím, jestli to byla jen špatná várka nebo nová technologie výroby.

    OdpovědětVymazat
  9. EnzYmů a chlorofYl, oprav si to, prosím :)

    OdpovědětVymazat
  10. ahoj všichni,ječmen už je v ČR vcelku dostupný - třeba v bistrech a restauracích, kde vaří vegetariánsky nebo bio, dokonce jsem na něj už narazila i v kavárně. A taky freshbary v nákupních centrech i jinde ho mají jako extra přísadu - např. fruitissimo. Taky lze koupit v biopotravinách v prášku a můžete si ho připravovat sami doma. Chutná sice jako kaluž, ale co na tom, když je to takový životabudič:o)
    Blanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujem :-) jo a ta kaluž sedí!

      Vymazat
    2. pripomína mi to - shindeleho minerály, dá sa to objednať cez internet alebo v Bioparku v Auparku u nás v Košiciach

      Vymazat
  11. Na Slovensku toho moc o wheatgrass nenájdete, max. sa to používa ako ozdoba v reštauráciách a v kaviarňach. Vo svete to celkom frčí a ľudia to väčšinou pijú v podobe poldecákov alebo ako prísadu vo fresh džúsoch. Ak si to chcete vypestovať na českej stránke www.witiwiti.cz vám pošlú celú sadu, bohužial na Slovensko neposielajú produkty. Okrem toho je to celkom ľahko vypestovať hocikde, nepotrebujete ani substrát, stačí iba voda. Odporúčam kupovať overené semená v bio kvalite. na internete je mnoho videi s návodom ako to pestovať zvládne to každý,...

    OdpovědětVymazat
  12. Na Slovensku toho moc o wheatgrass nenájdete, max. sa to používa ako ozdoba v reštauráciách a v kaviarňach. Vo svete to celkom frčí a ľudia to väčšinou pijú v podobe poldecákov alebo ako prísadu vo fresh džúsoch. Ak si to chcete vypestovať na českej stránke www.witiwiti.cz vám pošlú celú sadu, bohužial na Slovensko neposielajú produkty. Okrem toho je to celkom ľahko vypestovať hocikde, nepotrebujete ani substrát, stačí iba voda. Odporúčam kupovať overené semená v bio kvalite. na internete je mnoho videi s návodom ako to pestovať zvládne to každý,...

    OdpovědětVymazat